Na zajęciach w ramach edukacji ekologicznej, uczniowie klasy VI poznawali pojęcie zdrowej żywności, żywności ekologicznej,
uczyli się, jak być "zielonym konsumentem"
Tym razem, postanowili sprawdzić swoją wiedzę
i umiejętności w praktyce.
W trzech, losowo dobranych grupach, przygotowali sałatki.
uczyli się, jak być "zielonym konsumentem"
Tym razem, postanowili sprawdzić swoją wiedzę
i umiejętności w praktyce.
W trzech, losowo dobranych grupach, przygotowali sałatki.
ZASADY:
1. CZYSTOŚĆ - uczniowie o tym wiedzą, dlatego porządnie umyli ręce, założyli fartuszki, oraz przygotowali miejsce do pracy
2. ZDROWIE- sałatki miały dostarczyć witamin i minerałów
3. URODA- potrawy muszą wyglądać apetycznie
4. POLSKA GOŚCINNOŚĆ - uczniowie poczęstowali kolegów i nauczycieli
a tak pracowali nad swoimi sałatkami
Przepis:
1 średnia kapusta
1 duża śmietana
3 marchewki
4 jabłka
sól i pieprz do smaku
warzywa pokroić drobno, wymieszać, dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem.
Grupa 2
Dawid Kręcisz
Wojtek Makowski
Patryk Węzik
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz